Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Κινήσεις Πολιτών Δήμων Θεσπρωτικού και Λούρου

Σας παραθέτω ψήφισμα των κινήσεων πολιτών των Δήμων Θεσπρωτικού και Λούρου, όπως διατυπώθηκε μετά από συνάντηση στο Λούρο εχθές, στις 6-1-2010, στην οποία έλαβα μερος.

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Στο Λούρο σήμερα 06-01-10, οι εκπρόσωποι των κινήσεων πολιτών των Δήμων Θεσπρωτικού και Λούρου που συναντήθηκαν και συζήτησαν για την επερχόμενη διοικητική μεταρρύθμιση (Καποδίστριας ΙΙ), μετά από διεξοδική συζήτηση συμφώνησαν και διεκδικούν:
- Τη δημιουργία ξεχωριστού Καποδιστριακού Δήμου στο νομό Πρέβεζας που θα αποτελείται από τους υπάρχοντες Δήμους Θεσπρωτικού και Λούρου καθώς και της κοινότητας Κρανιάς.
- Απαιτούμε από τα δημοτικά Συμβούλια των δυο δήμων και της κοινότητας Κρανιάς να συνεδριάσουν άμεσα και πριν το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, με θέμα τη διοικητική μεταρρύθμιση. Στα συμβούλια να παρευρεθούν μέλη της επιτροπής.
- Καλούμε τους βουλευτές του νομού να υποστηρίξουν το πλαίσιο διεκδίκησης των κινήσεων πολιτών των δύο δήμων και να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση το αίτημά μας.
- Καλούμε επίσης το Νομάρχη, τους Δημάρχους και τον Πρόεδρο της κοινότητας Κρανιάς να προωθήσουν το αίτημά μας στα επόμενα συνέδρια των ΤΕΔΚ, ΚΕΔΚΕ, και ΕΝΑΕ, καθώς επίσης και στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Όλοι μαζί, πολίτες, φορείς, αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί παράγοντες οφείλουμε να διεκδικήσουμε αυτό που αυτονόητα μας ανήκει. Ένα ισχυρό δήμο, μια δυνατή περιφέρεια.
Ο νέος Δήμος στην περιοχή πρέπει να σηματοδοτεί την καρδιά και την αναπτυξιακή προοπτική αυτής της περιοχής.

Λούρος, 06-01-10

Η συντονιστική επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου