Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Έκτακτη συνάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσπρωτικού

Στις 8-5-2009 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Θεσπρωτικού συνεδρίαση με θέμα την έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λούρου και του Δήμου Θεσπρωτικού για την πράξη «Εξωτερικό δίκτυο ακαθάρτων Δήμου Θεσπρωτικού».
Η θέση μου για αυτήν τη σύμβαση ήταν και είναι θετική γιατί μία από τις προτεραιότητες του κάθε δήμου ή χωριού θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της υγιεινής και άνετης διαμονής των κατοίκων του. Έτσι, η αποδοχή συνεργασίας, σε πρώτη φάση, με το Δήμο Λούρου για την κατασκευή αγωγού αποχέτευσης λυμάτων του Δήμου μας, είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση και κόστισε περί τα € 80.000 ως μελέτη. Ο λόγος «αναγκαστικής» συνεργασίας με το Δήμο Λούρου βρίσκεται στην αδυναμία διαχειριστικής επάρκειας του έργου του Δήμου μας, γεγονός που μας κατέστησε φτωχούς συνοδοιπόρους.
Κλείνοντας την παρέμβασή μου τόνισα ότι δε πρέπει να ξεχαστεί ότι έχει πάψει από καιρό να λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός των Εργατικών Κατοικιών με όσους κινδύνους αυτό συνεπάγεται.
Στη διάρκεια της συζήτησης ζήτησα διευκρινήσεις από Τεχνικό Σύμβουλο του Δήμου Λούρου. Τέλος, εξέφρασα την πικρία μου ότι ο Δήμος μας κάθε φορά βρίσκεται ουραγός άλλων δήμων σε θέματα ανάπτυξης, είτε Λούρος λέγεται αυτός για τα λύματα, είτε Κ.Π.Ε. Φιλιππιάδας λέγεται αυτό για την ανάπτυξη της περιοχής της Λίμνης Ζηρού.
Για το θέμα της μελέτης για το έργο της συνολικής αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης του Δ.Δ. Άσσου επισήμανα ότι η μελέτη συντάχτηκε κατά τον πρώτο χρόνο της αντιδημαρχίας μου ως υπεύθυνου ύδρευσης και ότι εκκρεμεί ακόμα η πληρωμή του μελετητή. Συμφωνώ απόλυτα με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και θα πρέπει το ίδιο να γίνει και στα άλλα δημοτικά διαμερίσματα, διότι οι καλοκαιρινές μήνες θα είναι δύσκολοι. Σχετικές μελέτες για την ύδρευση των Δ.Δ. Μελιανών, Νικολιτσίου, Πολυστάφυλου υπάρχουν ήδη από την ίδια περίοδο που ανέφερα, όπου και γι’ αυτές εκκρεμούν οι πληρωμές του μελετητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου