Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΖΗΤΑΜΕ 4o ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟ ΝOMO ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Η περιοχή μας βρίσκεται στη μεγάλη ιστορική καμπή, που κρίνεται η ύπαρξή της, η βίωσή της.
Αυτήν τη στιγμή μελετάται η εφαρμογή του Καποδίστρια ΙΙ, που θα κρίνει αν θα είμαστε σαν Δήμος Θεσπρωτικού ή θ’ απορροφηθούμε από το Δήμο Φιλιππιάδας.
Καίτοι πολλοί υπεύθυνοι του τόπου μας το γνωρίζουν, αφήνουν το χρόνο να κυλήσει εις βάρος της Λάκκας μας και με αιχμές παρουσιάζουν τη μετάβαση μας στο νέο ευρύτερο Δήμο τετελεσμένο γεγονός.
Επειδή οι καιροί δεν περιμένουν και ο εξαφανισμός μας επέρχεται, υψώνω φωνή αγωνίας προς όλους και σας καλώ να συστρατευθούμε για κοινό αγώνα με στόχο τη διατήρηση του Δήμου Θεσπρωτικού με έδρα το Θεσπρωτικό.
Ο Καποδίστριας ΙΙ θέλει να υπάρχουν στο Ν. Πρέβεζας 3 Δήμοι ήτοι Πρέβεζας με το Δ. Ζαλόγγου, Φαναριού με το Δ. Πάργας και Φιλιππιάδας με τον Δ. Θεσπρωτικού, Δ. Γοργομύλου, Κοινότητα Κρανιάς.
Στην πρόταση μου ζητώ τη βοήθεια σας για τη δημιουργία και 4ου Δήμου που πρέπει ν’ αποτελείται από τους Δ. Θεσπρωτικού, Δ. Λούρου, Κ. Κρανιάς. Λόγοι πραγματικοί, γεωπολιτικοί, οικονομικοί και πολιτισμικοί επιβάλουν την παραπάνω συνύπαρξη.
Ευχής έργο θα ήταν και η συνένωσή μας με τον όμορο Δήμο Μ. Λάκκας Σουλίου (περιοχή Δερβιζιάνων), αν και αυτοί το επιθυμούν.
Όλα αυτά όμως δεν λύνονται από την καρέκλα του σπιτιού μας, αλλά αποκτώνται με αγώνα.
Έτσι, ζητώ να ξεχαστούν όποιες διαφορές έχουμε –αν έχουμε– και να ξεκινήσουμε κοινό αγώνα διατήρησης μας προς πάσα κατεύθυνση.
Δεν ζητώ την πρωτιά, ζητώ τη συμπαράστασή σας και να συσταθεί μια συντονιστική ομάδα κοινού αγώνα.
Για την επικοινωνία συντονισμού μας μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 6945-413314. Μετά την ίδρυση του πρώτου πυρήνα να εκλεγεί η συντονιστική, αγωνιστική ομάδα, η οποία και θα οργανώσει τους τρόπους δράσης.
ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου