Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Οι θέσεις μου στην 6η Συνεδρίαση

Σχετικά με τα θέματα που ήρθαν για συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Ιουνίου 2009 (ημέρα της ονομαστικής εορτής μου), παρευρεθείς και συμμετέχων κατ’ όλη τη διαδικασία, έλαβα τις εξής θέσεις, όπως αυτά κατά σειρά συζητήθηκαν.

1) Σύμβαση για λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ζηρού.
Επέμενα, σε ό,τι από παλιά είχα υποστηρίξει, στη συμμετοχή μας στον παραπάνω φορέα γιατί κάτι θα περισέψει και για το δήμο μας. Υπόψη, μόνο χρήματα εισφέρομε και διευκολύνουμε στην ίδρυση του ΚΠΕ, το οποίο θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Οι απόψεις για τη μη συμμετοχή του Δήμου μας στο ΚΠΕ εκφράστηκαν από άλλες κατευθύνσεις.

3) Περί εκποίησης οικοπέδων σε αστέγους.
Το θέμα το θεώρησα αποσπασπατικό και πολιτικάντικο. Να εξεταστούν οι αιτήσεις όσων υπέβαλλαν για να λάβουν δημοτική γη. Το σπουδαιότερο όμως είναι ο Δήμος να κάνει κτηματογραφικό προσδιορισμό της περιουσίας του για να δει πού είναι νοικοκύρης και να αποκατασταθεί η ομηρία των συμπολιτών μας επί των καταπατημένων εκτάσεων. Κατά τα λοιπά ισχύει ότι αναφέρει το άρθρο 187 Κ.Δ.Κ.

5) Ανάθεση οριοθέτησης Δημοτικής έκτασης στο Δ.Δ. Γαλατά.
Επιμένω στην απόφαση κτηματογράφησης της δημοτικής περιουσίας. Μόνο αυτό θα λύσει τις όποιες καταπατήσεις και διαφορές. Στην παρούσα περίπτωση, λόγω του επείγοντος, να κληθεί έμπειρος τοπογράφος.

6) Περί μείωσης Δημοτικών τελών σε ειδική κατηγορία πολιτών.
Συμφωνώ στην έκπτωση 30% στα τέλη ύδρευσης σε οικογένειες που είναι πολύτεκνες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

7) Περί προμήθειας κάδων καθαριότητας.
Πρότεινα να αναζητηθεί τρόπος εγκατάστασης μπλε κάδων καθαριότητας (ανακύκλωσης), πλην όμως η προμήθεια είχε γίνει.

10) Περί εγκρίσεως πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «οδοποιία» Δήμου Θεσπρωτικού.
Δεν συμφώνησα στην παραλαβή διότι δεν υπάρχουν ποιοτικοί έλεγχοι των υλικών (τσιμέντα) και διότι απουσίαζε η υπεύθυνη μηχανικός να μας ενημερώσει για τα έργα και διάφορα τεχνικά στοιχεία.

11) Περί εγκρίσεως πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση πεζοδρομίου από Κ. Σιώζη έως Χρ. Λαμπρούση» Δήμου Θεσπρωτικού.
Ομοίως με το παραπάνω θέμα.

13) Αποδοχή και διάθεση χρηματοδότησης 2ης δόσης ΣΑΤΑ 2009.
Αποδέχομαι την πίστωση, αλλά ζήτησα στην κατανομή να υπάρχει αιτιολόγηση της δαπάνης.
14) Προτάσεις για καθορισμό τουριστικών περιοχών.
Το θεώρησα πρόχειρα εισηγημένο διότι κανείς από τους προέδρους των Δ.Δ. δεν είχε λάβει γνώση και ζήτησα την αναβολή του θέματος για να προσκομιστούν στοιχεία. Το θέμα είναι σοβαρά και η εισήγηση επιπόλαια. Έτσι, δόθηκε εντολή στην εισηγήτρια να μην προβεί σε προώθηση του θέματος μέχρι τη συγκέντρωση στοιχείων.

17) Περί μεταφοράς του πρακτορείου ΚΤΕΛ Θεσπρωτικού.
Αφού ανέγνωσα σχετική απόφαση του προέδρου του ΚΤΕΛ εισηγήθηκα τη στάθμευση των λεωφορείων στο χώρο του πάρκινγκ (νεκροταφείο)και από εκεί άφιξη των λεωφορείων σε διαγραμμισμένο χώρο στο σταθμό ΚΤΕΛ για 15΄ το πρωί και για 3-5 λεπτά το μεσημέρι. Η πρόταση έγινε αποδεκτή.

18) Συζήτηση όρων και προϋποθέσεων εγκαταστάσεως στεγάστρων.
Επέμενα στην εφαρμογή των πριν εισηγήσεών μου, δι’ επερωτήσεων και ερωτήσεων που είχα κάνει στον Δήμαρχο. Αυτές ήταν της πλήρους απομάκρυνσης από τα πεζοδρόμια προϊόντων και καρεκλών και απελευθέρωσης χώρου 1,20 μ. για τους πεζούς. Κατέθεσα αποτύπωση όλου του δρόμου με πλήρη διαγράμμιση των χώρων στάθμευσης Ι.Χ. και λεωφορείου στο ΚΤΕΛ, καθώς και διαγράμμιση των πεζοδρομίων.

Η συνεδρίαση έληξε περί την 23.45.

ΤΩΡΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ (Άρθρο 86 § β και 4).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου