Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Οι θέσεις μου στην 7η Συνεδρίαση

Σχετικά με τα θέματα που ήρθαν για συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Ιουλίου 2009, έλαβα τις εξής θέσεις, όπως αυτά κατά σειρά συζητήθηκαν.

1. Εμποροπανήγυρη Θεσπρωτικού.
Συμφώνησα στην ανάθεση σε εργολάβο του έργου «Κατασκευής των παραγκών» στο ποσό των € 3,00/τ.μ. + Φ.Π.Α., στη συνήθη θέση. Πρότεινα και αφού συζητήθηκε, ψηφίστηκε ως τίμημα ενοικίασης ανά παράγκα € 100,00. Τα υλικά κατασκευής και το προσωπικό ανήκουν στον εργολάβο.

2. Περί ανάθεσης ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου οικ. έτους 2008 από ορκωτούς λογιστές.
Συμφώνησα στη χρήση των ορκωτών που χρησιμοποιούνται συνήθως.

3. Έγκριση μελέτης έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμου Ζερβού-Παπαδατών Δήμου Θεσπρωτικού».
Η εν λόγω μελέτη που αφορά ήδη διανοιγμένο δρόμο, συνταχθείσα από τον Β. Νάτση, είναι για έργο αξίας € 600.000 που δαπανάται από την Νομαρχία. Θεώρησα υπερβολικό το κόστος αλλά δεν είναι της ευθύνης μου.

4. Έγκριση μελέτης έργου «Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης στα Δημοτικά Διαμερίσματα Θεσπρωτικού».
Συμφώνησα στην άμεση έγκριση και έναρξη του έργου, διότι η Λάκκα μαστίζεται από λειψυδρία και η έγκριση μελετών για προμήθεια εξοπλισμών από προμηθευτές, οι οποίοι δε διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις, έχει επιφέρει τα γνωστά αποτελέσματα να μην καλύπτουν οι αντλίες, τα μοτέρ και οι ηλεκτρικοί πίνακες τις ανάγκες λειτουργίας.

5. Έγκριση μελέτης του έργου «Περίφραξη γηπέδου και λοιπές εργασίες του γηπέδου ποδοσφαίρου του Δήμου Θεσπρωτικού».
Θεώρησα ότι πρέπει να κινηθεί γρήγορα η διαδικασία κατασκευής της περίφραξης γιατί ενώ το γήπεδο βρίσκεται στις τελευταίες του εργασίες (τοποθέτηση τερμάτων και πάγκων), η δημοπρασία έναρξης έχει καθυστερήσει. Υπόψη ότι την μελέτη σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες, την συνέταξε το τεχνικό μας γραφείο σαν προσφορά για την ταχύτερη προώθηση του έργου. Το ποσό προϋπολογισμού του έργου είναι € 62.000 και η δαπάνη που θα διαθέσει ο Δήμος μας είναι € 50.000.

6. Έγκριση μελέτης του έργου «Αναβάθμιση Βιολογικού καθαρισμού Θεσπρωτικού».
Την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού την θεωρώ επιβεβλημένη αλλά το κόστος είναι πολύ υψηλό. Πλην όμως, ο Δήμος μας για το τμήμα των Εργατικών Κατοικιών, που έχει φτιαχτεί ο βιολογικός, πρέπει να βιαστεί διότι όλη η περιοχή υφίσταται τις συνέπειες της δυσοσμίας.
Τούτο έλαβε σοβαρά υπόψη η Νομαρχία και άφησε ερωτηματικό για το πού θα διατεθούν τα λύματα της όποιας επεξεργασίας.

7. Περί οικονομικής ενίσχυσης πυρόπληκτης οικογένειας.
Από πυρκαγιά υπέστη ολοσχερή καταστροφή οικία συμπατριώτισσάς μας στο Πολυστάφυλο. Συμφωνήθηκε η ελάχιστη παραχώρηση του ποσού των € 2000 για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών.

8. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
Η τροποποίηση που ζητήθηκε αφορούσε μεταφορές χρημάτων από κωδικούς ανενεργούς και άλλους που είχαν έλλειψη και έγινε αποδεκτή για την κάλυψη πληρωμών.

Εκτός της ημερήσιας διάταξης έγιναν διάφορες προτάσεις.
Επιπλέον διευκρίνισα το νόημα της επιστολής μου στον ημερήσιο τύπο για τη λήψη προληπτικών μέτρων κατά τη διάρκεια της ανέγερσης του νέου Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού σε σχέση με το ραδιενεργό στοιχείο Ραδόνιο. Έτσι, η δικαιολογημένη άγνοια πολλών έγινε καινούργια γνώση σε όσους … βλέπουν καχύποπτα τα πάντα.
Ζήτησα επίσης διευκρινήσεις για την κατά χρήση παραχώρηση των κτιρίων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) στο Δήμο Φιλιππιάδας από την υπεύθυνη κ. Ξώνα, η οποία, δηλούσα άγνοια, με παρέπεμψε στον κ. Δήμαρχο, από τον οποίον απάντηση δεν πήρα.
Έτσι, στις 9.15μ.μ. έληξε η συνεδρίαση και βρεθήκαμε φιλικά με τους κκ. Καραμούτσο και Π. Πέτρου, αφού μας προσκάλεσαν στο Πολυστάφυλο οι Σύμβουλοι Ε. Ντάκουλας, Κ. Γιόργας, μέχρι αργά το βράδυ, συζητώντας τα τρέχοντα προβλήματα της περιοχής με τον πρώην πρόεδρο κ. Β. Λιόντο και κατοίκους της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου