Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Η «Ελευθεροτυπία» για το νομό Πρέβεζας

Πληροφορούμαστε από τον ημερήσιο τύπο της Άρτας ότι η μεγάλης κυκλοφορίας αθηναϊκή εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» την Τρίτη, 7 Ιουλίου, έκανε εκτεταμένη αναφορά στις ομορφιές του Νομού Πρέβεζας. Αφορμή στάθηκε η έκδοση του λευκώματος «Πρέβεζα Εικόνων απάνθισμα» που εκδόθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας. Το άρθρο της «Ελευθεροτυπίας» περιγράφει τις περιοχές του νομού κάνοντας αναφορές στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά που βρίσκεται στην αρχαία Νικόπολη, στο υδραγωγείο του Αϊ Γιώργη, στην προϊστορική θέση Κοκκινόπηλος, στην Εφύρα, Όρραον και σε πολλά άλλα ακόμα σημεία του νομού.
Η πανελλαδική αύξηση του ενδιαφέροντος για την περιοχή μας είναι αξιοσημείωτη και επιβεβαιώνει την εξαιρετική πολιτιστική αξία που κρύβει η περιοχή μας, και συνδέεται με τις προσπάθειες τουριστικής προβολής του νομού εκ μέρους της Ν.Α. Πρέβεζας. Είναι γνωστό ότι ο νομός Πρέβεζας και κατ’ επέκταση και η Λάκκα μας, κρύβει ένα μεγάλο αναξιοποίητο δυναμικό που ζητάει την αξιοποίησή του.
Θα πρέπει οι προσπάθειές μας, συλλογικές και ατομικές, να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τον παράγοντα «μνημειακός πολιτισμός» και να τον ενσωματώσουμε στις οποιεσδήποτε δραστηριότητες ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου