Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Χάθηκε ακόμα μία ευκαιρία!


Με μεγάλη πικρία διάβασα στον τοπικό τύπο για τους ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ που θα διεξαχθούν στον Σκιαδά Πρέβεζας την Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009, με την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δήμου Λούρου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Πρέβεζας. Πικρία ένιωσα που η παρούσα δημοτική αρχή του Δήμου Θεσπρωτικού ΕΣΒΗΣΕ κυριολεκτικά την διεξαγωγή αθλητικών αγώνων από την ατζέντα της, και πόσο ακόμα που όλοι γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο άθλημα του αλεξίπτωτου πλαγιάς στην περιοχή μας ξεκίνησε από τις Παπαδάτες και μαζί με αυτό έλαβε διαστάσεις προβολής ολόκληρη η περιοχή μας επί Δημαρχίας Σπύρου Βάσση.
Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για τέτοιες ευκαιρίες που χάνονται για την προβολή της περιοχής μας και να συγχαίρουμε ταυτόχρονα το Δήμο Λούρου που είχε τελικά το θάρρος να υποστηρίξει το Αεραθλητικό Σωματείο «Ήπειρος» στη διεξαγωγή των αγώνων.

Όποιος νιώθει τι σημαίνει αυτή η απώλεια, ας διαβάσει την παρακάτω δημοσίευση (εφημερίδα «Μαχητής της Άρτας», 10 Ιουλίου 2009):

Πανελλήνιοι αγώνες αλεξίπτωτου πλαγιάς «Ήπειρος Cup 2009»

Το Αεραθλητικό Σωματείο «Ήπειρος», μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.), θα διεξάγει Πανελλήνιους αγώνες αποστάσεων αλεξίπτωτου πλαγιάς, με τη διακριτή επωνυμία «Ήπειρος Cup 2009», σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Αεροναυτικής Ομοσπονδίας (Federation Aeronautique International, F.A.I.).
Οι αγώνες θα υλοποιηθούν στην περιοχή του Σκιαδά Δήμου Λούρου Πρέβεζας και θα είναι διήμερης διάρκειας. Ημερομηνία έναρξης προσέλευσης των αεραθλητών είναι η Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009, και ημερομηνία λήξης των αγώνων η Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009.
Σε ανακοίνωση του διευθυντή αγώνων «Ήπειρος Cup 2009» Σταύρου Κωστούλα και του Κωνσταντίνου Κιτσαντά, προέδρου του Αεραθλητικού Σωματείου «Ήπειρος» για την διοργάνωση, αναφέρονται τα εξής:
«Η διοργάνωση είναι επιπέδου F.A.I. Open Category 2 event και θεωρούμε ότι η πανελλαδική συμμετοχή θα προσεγγίσει τους ογδόντα αθλητές αλεξιπτωτισμού πλαγιάς. Επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα είναι η http:www.epirus-air-sports.gr/epiruscup09, που ταυτόχρονα προβάλλεται στο internet μέσω ιστοσελίδων σωματείων και φορέων σχετικών με υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης, στήριξη παρέχουν ο Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δήμου Λούρου και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Νομού Πρέβεζας. Η υλοποίηση της συγκεκριμένης αθλητικής συνάντησης είναι σημαντική καθώς:
-προωθεί το αθλητικό πνεύμα και οι νέες γενιές έρχονται σε επαφή με αθλήματα που τη στρέφουν στη φύση και την ευαισθητοποιούν σε θέματα περιβάλλοντος.
- δίνει ζωντάνια στις απομακρυσμένες περιοχές και εμψυχώνει τους κατοίκους δίνοντας ηθικό κουράγιο και ελπίδα να προσπαθούν για τον τόπο τους.
- δίνει δημοσιότητα σε μια εκπληκτικής ομορφιάς περιοχή, αυξάνει την τουριστική επισκεψιμότητά της και προάγει τον αθλητικό τουρισμό.
Σας καλούμε να βιώσετε από κοντά τους Πανελλήνιους αγώνες αλεξίπτωτου πλαγιάς «Ήπειρος Cup 2009».»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου